Lukk
(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Øglænd, Finn

  Sorter etter

  Amok

  200,-
  Dei unge personane i novellene har gitt seg sjølv roller som outsiderar, observatørar og utbrytarar, og må hanskas med motstridande kjensler og ønske om både avstand og nærleik.

  Berre ikkje noko skjer

  201,- 229,-
  Hovudpersonen Ivar er ein ung kunststudent, som på mange vis lever i eit tomrom. Dei som står han nær, mislykkast gang på gang når dei prøver å etablere kontakt. Samtidig ønskjer Ivar eit oppgjør. Men er det med omgivnadane eller med seg sjølv? Boka er forfattaren sin debut som dramatikar.

  Den niande himmelen

  250,-

  Den nye poesi-handboka

  200,-
  Siden debuten i 1983 har Øglænd skrevet både dikt, romaner, barnebøker og gjendiktet flere utenlandske poeter. Dette er hans tiende diktsamling. Tittelen sier noe om temaet; poesi og om det å skrive poesi.

  Dikt i utval

  150,-
  Øglænd har sidan debuten i 1983 gitt ut ni diktsamlingar, han har skrive romanar og barnebøker og gjendikta fleire utanlandske poetar. Denne boka inneheld eit utval av Øglænds sju diktbøker frå 1985 til 1992. Har register.

  Dyra i Halvferdigskogen

  200,-
  I Halvferdigskogen bur mange dyr. Der ligg og eit halvferdig hus der dei møtast for å avgjere viktige saker. Bjørnen er herskaren over dyra. Ein dag kjenner ikkje ulven seg som ein ulv lenger, og katten likar husvarmen like godt som skogen. No får dyra alvorlege problem å hanskast med.

  Ei fjør i hatten og andre dikt for barn

  200,-
  Barn vil kunne kjenne seg igjen i denne diktsamlingen, skrevet for dem.

  Fem dagar, fire netter

  200,-
  Stein skal straks fylle fjorten år, og Siv-Merethe meiner noko må gjerast for å markere at han er blitt vaksen. Stein kan tenke seg tre ting: Det første ønsket er å komme seg vekk, det andre er å vise motet sitt og det tredje ønsket er overraskande for han sjølv.

  I den kalde molda brenn eit bål

  201,- 229,-
  Dikta i denne samlinga krinsar omkring språkløyse og kommunikasjon, om forhold mellom kvinner og menn.

  Ingentings barrikadar

  197,- 225,-

  Lirum larum

  227,- 259,-

  Mannen med dei grøne fingrane

  200,-
  Vesle Lise er på veg heim frå skulen, og har nett gått gjennom det skumle krattet der det er troll, nissar og lokkemenner når det er mørkt. Men no er det lyst. Brått står ein liten mann, foran henne, bleik og skrukkete i huda og med innsokne auge og grassgrønt hår. Kva vil han henne?

  Mannen utan ansikt

  300,-

  Mortifikasjon

  175,- 199,-
  Dette er Øglands ellevte diktsamling.

  Pariserloff

  200,-

  Passe hard, passe mjuk

  200,-
  Dette er dagen då alt skal skje, dette store, vakre, umulege som han tenkjer på. I draumen ser han det helt klart, for denne dagen skal dei på klassetur til Mælandstranda. Han er 15 år og forelska. Men her kjem det sørgjelege: Han er ein absolutt ukul person.

  Poesi er for desperados

  200,-
  Boka inneheld dikt om det mannlege, der desperasjonen ligg under.

  Posisjonar 2012

  197,- 225,-

  Sjelefred

  200,-
  Vi møter ein mann som lever slik mange menn trur dei vil leve, han drikk øl, spelar biljard og skjekkar opp ei dame på puben. Romanen er ein hyllest til "vanlege" menneske og kvardagslivet som i all sin banalitet inneheld visse høgdepunkt.

  Stina på månen

  200,-
  Stina ligg i senga og kjenner på kor sint ho er. Ho er sint på alle, og mest på Bror, for han ertar. Og nå skal ho reise frå alt. Når dei vaknar, skal dei få angre, for då er ho borte. Kanskje ho skal rømme heilt til månen, viss det finst ei bru? Det gjeld bare å finne den brua.

  Ubotelege rørsler

  200,-
  Siden debuten i 1983 har Øglænd skrevet både dikt, romaner, barnebøker og gjendiktet flere utenlandske poeter. Dette er hans trettende diktsamling.

  Underlege gjerningar

  200,-
  Lyrikar med ei kjend tone og særmerkt røyst - ein tek sjeldan feil av tonen hans, men han maktar likevel stadig å fornye seg. I denne samlinga er det mykje humor, iblanda ironiske - og sjølvironiske

  Øglænd, Finn