Lukk
(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Hauken, Aage

  Sorter etter

  Biskop og martyr

  149,- 170,-
  Boka tar opp det kristne martyrium, og spørsmålet om hvordan det gikk til at den kristne krike, fredsbevegelsen som gikk ut fra nasareeren, gikk på kollisjonskurs med den romerske stat. Leseren møter oldkirkens biskoper Ignatius av Antiokia og Polykarp av Smyrna, som settes inn i sin historiske og teologiske sammenheng.

  Den guddommelige åpenbaring, et holistisk program

  220,-
  Guds åpenbaring skjer i to etapper: den historiske med Israels historie, og den nye med Jesu liv og Kirken. I tid og rom er den først og fremst et forsøk på å forene en splittet menneskehet og får derfor holismens fortegn. Boken er en fortsettelse av "Moderne kirkefedre". Har litteraturliste.

  Fra ørken til paradis

  253,- 289,-

  Hellas fra sør til nord

  262,- 299,-

  Jerusalems murer

  253,- 289,-

  Med Paulus i Hellas

  245,- 280,-
  Boken er en reise i Hellas, og følger Paulus' fotspor. Vi beveger oss bakover i gresk historie, fra det makedonske til det klassiske, mykenske og minoiske. Har bibliografi.

  Med Paulus i Italia

  253,- 289,-

  Med Paulus i Tyrkia

  253,- 289,-

  Moderne kirkefedre

  190,-
  I denne boken tar Hauken leseren med på en reise til moderne katolsk tenkning. Egentlig er dette en reise tilbake til antikken, til selve kristendommens røtter. Det annet vatikankonsils Aggioramento sammenfaller med teologenes ressourcement, bevegelsen tilbake til kildene, "Ad fontes". Teologi og kirkeliv hører sammen, og Vaticanum II er et eksempel på hvordan en reformbevegelse søker, og finner, motivasjon i oldkirken. Har litteraturliste.

  Om det katolske

  245,- 280,-
  Hva er katolsk kristendomsforståelse? Hva er holistisk kristendomsforståelse? Er "katolsk" et teologisk ord? Er moderne katolisisme verdens fjern? hva kjennetegner moderne paver? Er pave Johannes Paul II en holistisk tenker? Forfatteren søker å vise hvordan katolisismen i vår tid representerer en holistisk kristendomsforsåelse. Har litteraturliste.

  På sporet av de første kristne

  261,- 298,-

  Roma og de første kristne

  228,- 260,-
  Boka setter Johannes' åpenbaring inn i en historisk sammenheng, og vurderer dens teologiske gehalt. Den ser på de første kristnes syn på Roma, og Romas behandling av de første kristne, og ser også på hva Dyrets tall 666 symboliserer. Har litteraturliste.

  Solgudens hevn

  250,- 285,-
  Vi befinner oss på det sjette pavelige universitet i Roma som er kjent for å være byens vennligste universitet. Likevel er ikke stedet forskånet for en intens makt- og prestisjekamp. En napolitansk arbeider forulykkes under arbeidet med det nye biblioteket. Pater Magdelon blir tilkalt, og sammen med den tilreisende frater Andreas og hans følgesvenn Rafael vil han finne ut om denne arbeidsulykken kanskje var et drap.

  Teologi for det tredje årtusen

  210,- 240,-
  Er katolsk kristendomsforståelse forenlig med et moderne verdensbilde? Hva er forskjellen på natur og skapelse? Er kristne klar over sitt ansvar i å forvalte jordens ressurser? Dette er noen av spørsmålene denne essaysamlingen prøver å besvare.

  Hauken, Aage