Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Hesse, Hermann

  Sorter etter

  Eventyr

  149,-
  I disse fortellingene rendyrker forfatteren det mytiske ved sin litteratur, og henter frem typiske eventyrmotiv: ynglingen som forlater fellesskapet, som møter fremmede og settes på prøve i en drømmeaktig verden av fjell, elver og fergemenn, konger og vismenn. Men der den klassiske eventyrhelten ender opp med å vende tilbake til sin hjemlige verden, er Hesses skikkelser overlatt til seg selv og det fremmede, det er sjelens ensomme kamp som settes i scene.

  Klingsors siste sommer

  171,- 195,-
  I denne fortellingen kan leseren gjenfinne splittelsen mellom kunst og liv, et stadig tilbakevendende tema i tysk litteratur. Etter krigens avslutning i 1919 dikter Hesse seg her inn i maleren Klingsors kamp med sitt selvportrett i en atmosfære av frihetsberuselse og usikkerhet.

  Reisen til Nürnberg

  131,- 149,-
  Reiseerindringer fra Nurnberg i mellomkrigstiden. Der hadde Hesse tid og ro til å vekke gamle minner, styrke gamle vennskapsbånd, og til å oppsøke litterære og mytiske kilder.

  Siddhartha

  179,-
  Forfatteren fordyper seg i buddhismens visdom for å finne holdepunkter for sin egen modning. Historien om den søkende brahman Siddhartha skildrer et ungt menneskes frigjøring fra familie- og samfunnsmessige konvensjoner og utvikling fram mot et selvstendig liv. Sentralt i boken er erkjennelsen av at bevisstheten ikke overføres ved læresetninger, men bare erverves gjennom egen erfaring.

  Hesse, Hermann