Lukk
(0) produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Holberg, Ludvig

  Sorter etter

  Epistler

  159,-
  Med dette utvalget av Holbergs epistler, ønsker forfatteren å vise flere sider ved Holberg som epistelskribent. Emnene varierer fra Parykkens historie, Tips til forleggere til Forskjellige slags kyss. Med ordforklaringer.

  Erasmus Montanus, eller Rasmus Berg

  175,- 199,-
  Bondesønnen Rasmus Berg er blitt påkostet utdannelse i byen og hever seg over sin opprinnelige stand ved å kalle seg Erasmus Montanus. Tilbake i bygda plager han familie og venner med studentøvelser i diskusjonsteknikk. Han står i sterk kontrast til sin jordnære bror Jacob som bare er interessert i nyttig kunnskap. Med sitt akademiske jåleri holder Erasmus også på å ødelegge forholdet til sin forlovede, og familien fortviler over ham. Derfor blir han lurt inn i et narrespill av en løytnant som vil skrive ham ut som soldat. Først når det omtrent er for sent innser Erasmus hva som er best for ham selv og andre.

  Essays

  169,-
  Boka inneholder et utvalg av Holbergs essays, fra samlingen "Moralske tanker", første gang utgitt i 1744. Med kommentarer og ordforklaringer.

  Jeppe på bjerget ; Den stundesløse

  180,-
  Boka inneholder de to skuespillene Jeppe på bjerget og Den stundesløse. Boka er spesielt tilrettelagt for undervisningsbruk. Kan brukes i ulike skoleslag og på mange klassetrinn.

  Jeppe paa Bierget, eller Den forvandlede Bonde

  175,- 199,-
  Jeppe er en alkoholisert bonde. Han klager over sin strenge kone Nille, som stadig straffer ham med pisken "Mester Erik". En dag sender hun Jeppe ut for å kjøpe såpe. På veien drikker Jeppe bort alle pengene og sovner fullstendig utslått i grøften. Noen rikfolk som kommer forbi, bestemmer seg for å more seg på Jeppes bekostning. De kler ham opp som en adelsmann og legger ham i baronens seng.

  Holberg, Ludvig