Kategorier
  Filtre
  Preferanser
  Søk

  Ole Paus

  Ole Paus

  Født: 1947.

  Sted: Oslo 

  Ole Christian Paus er en norsk visesanger, musiker, forfatter og skuespiller. Paus debuterte som forfatter i 1970. 

  Helt siden 1970-årene har Paus samarbeidet med Ketil Bjørnstad med mer eller mindre jevne mellomrom. De har gitt ut plater sammen, gjerne hvor Paus synger etablert poesi tonesatt av Bjørnstad. 1998 utgav de boken Reisen til Gallia. Eller det er typisk norsk å være god, en ellevilt morsom beretning fra fotball-VM i Frankrike. Ellers har Paus skrevet romanene Det går en narr gjennom byen med ringlende bjeller og Endelig alene: en skilsmissehistorie, foruten at en rekke av sangtekstene hans er kommet ut i bokform (snl).

  Ole Paus har skrevet

  Sorter etter

  Blomstene ved Amras

  175,- 199,-
  Diktsamlinga er forfatterens andre diktsamling. Diktene er bundet sammen av rytme og form, men bortsett fra det står diktene alene, som blomstene ved foten av borgen Amras.

  Fortellingen om Josef

  249,-
  Ved å se Juleevangeliet og hendelser i Det nye testamente gjennom Josefs øyne, prøver forfatteren i denne fortellingen å tegne et bilde av Josef, og å si noe om hvem han var.

  Kjære Kongen

  262,- 299,-
  Hovedpersonen bor i feriekolonien Ramsyland, et sted som forveksling ligner kongeriket Norge. Eller som han sier det selv: "Ramsyland er et tøyserike for feilernærte gåter". Den tidligere teologistudenten har basecamp i et rom bak Esthers Sorgbinderi. Han finner dagens tekst i søppelbøttene, og lever ellers av et enkelt liv viet sin misjonsidé: Å påtvinge folk en god gjerning.

  Ole Paus